Зустріч у форматі «Рамштайн-4» почалася

Зустріч у форматі «Рамштайн-4» почалася

Укрінформ
Розпочался четверта зустріч Контактної групи з оборони України, вона проходить в онлайн-режимі за участю міністра оборони України Олексія Резнікова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міністерство оборони США у Твіттері.

«Важливо обговорити нагальні потреби України для захисту своїх громадян та своєї суверенної території. Наша підтримка допомагає змінити ситуацію на полі бою. Цього тижня ми оголосимо про наступний пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть ще чотири HIMARS, які українці так ефективно використовують і які суттєво змінили ситуацію на полі бою», - заявив у вступній промові міністр оборони США Ллойд Остін.

За його словами, в цей пакет також увійдуть снаряди для реактивної системи залпового вогню й артилерії.

Читайте також: «Рамштайн-4»: чого очікує Україна від союзників?

Глава Пентагону наголосив, що українські військові не дають російським загарбникам досягти своїх стратегічних цілей, а подальша підтримка країни зброєю є важливим фактором.

«Наша колективна підтримка України нині важлива й нагальна», - зазначив Остін.

Як повідомляв Укрінформ, формат Контактної групи з питань оборони України був ініційований у квітні Сполученими Штатами. Перша зустріч відбулася в німецькому Рамштайні наприкінці квітня. Друга зустріч, відома як «Рамштайн-2» відбулася у віртуальному форматі 23 травня та, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, перетворилася на цілу коаліцію держав на підтримку України.

Третя зустріч у форматі Рамштайн відбулася 15 червня в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-