Відсторонення Баканова і Венедіктової не вплинули на обмін розвідданими - Держдеп

Відсторонення Баканова і Венедіктової не вплинули на обмін розвідданими - Держдеп

Укрінформ
У США запевняють, що відсторонення генерального прокурора України Ірини Венедіктової та глави СБУ Івана Баканова жодним чином не вплинуло на передачу американських розвідувальних даних Україні.

Про це під час брифінгу в Вашингтоні заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми дійсно обмінюємося розвідувальною інформацією з українськими колегами і продовжуємо ці відносини. Це - важливий елемент нашої підтримки, яку ми надаємо нашим українським партнерам у намаганні допомогти їм захистити себе”, - відповів Прайс на запитання про вплив відставок на міждержавні відносини.

Читайте також: У СБУ триває кадрова ревізія, вирішується питання про звільнення 28 посадовців - Президент

Він додав, що США в Україні “вкладалися не в персоналії, а в інститути”.

“Ми просуваємося у питанні надання інформації українським партнерам, яка дозволить їм досягти відповідальності для тих, хто міг чинити воєнні чи масові злочини. Важливо пам’ятати, що відповідальність і те, що допомагає розслідувати ці справи, часто не є особливо чутливим”, - пояснив речник.

За його словами, “багато інформації, яку ми регулярно передаємо Генеральній прокуратурі України, походить із відкритих джерел”.

Читайте також: Відсторонення Баканова та Венедіктової назріли давно

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув від виконання обов'язків голову СБУ Івана Баканова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-