Рада ЄС погодила новий транш військової допомоги для України на €500 мільйонів – Боррель

Рада ЄС погодила новий транш військової допомоги для України на €500 мільйонів – Боррель

Укрінформ
Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ досягла політичної згоди щодо виділення України наступного траншу військової допомоги в межах Європейського фонду миру на суму 500 мільйонів євро.

Про це на пресконференції у Брюсселі за підсумками засідання повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

«Міністри погодилися одноголосно із необхідністю продовжувати твердо стояти поряд з Україною у її боротьбі за свободу та незалежність. Україна потребує більше зброї, і ми будемо її надавати. Війна буде тривати - і ми будемо продовжувати цю підтримку. Тому я запропонував наступний транш з Європейського фонду миру, що передбачає виділення ще 500 мільйонів євро. Це було політичне рішення. Технічно це рішення буде прийнято наступними днями, але сьогодні міністри погодилися з цим», - сказав Боррель.

Він зауважив, що сьогоднішня зустріч європейських міністрів була присвячена, головним чином, обговоренню російської агресії проти України. Під час розгляду цього першого у порядку денному питання до міністрів в режимі телеконференції приєднався міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який проінформував європейських партнерів про розвиток ситуації.

«Його опис ситуації говорить, що ситуація на місцях продовжує залишатися драматичною. День за днем росія продовжує ракетні обстріли, цілить у цивільну інфраструктуру, спричиняє десятки жертв серед мирного населення щодня. Ми відчули потрясіння від рівня насильства проти цивільних людей під час російської агресії. Ми також стривожені повідомленнями про використання російськими військами сексуального насильства як зброї війни», - сказав Боррель.

Читайте також: Рада ЄС схвалила пакет «продовження та приєднання» санкцій проти рф

Він наголосив на рішучості міністрів продовжувати надавати Україні всю необхідну допомогу у боротьбі із російським вторгненням.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ ухвалила правовий пакет «продовження та приєднання», який передбачає заходи з підвищення ефективності шести хвиль санкцій, запроваджених проти росії.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-