Рада ЄС схвалила пакет «продовження та приєднання» санкцій проти рф

Рада ЄС схвалила пакет «продовження та приєднання» санкцій проти рф

Оновлено
Укрінформ
Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ ухвалила правовий пакет «продовження та приєднання», який передбачає заходи з підвищення ефективності шести хвиль санкцій, запроваджених проти росії.

Про це на пресконференції у Брюсселі за підсумками Ради міністрів ЄС повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

«Ми продовжили нашу роботу над санкціями. Спільні пропозиції від Європейської комісії та високого представника були представлені разом із новими заходами щодо усунення прогалин та уникнення обходу наявних обмежувальних заходів. Ми ухвалили нові заходи та уточнили всю архітектуру цих санкцій. Вони працюють і суттєво вражають російську економіку. Зрозуміло, це не зупинить війну за одну ніч, але наслідки цих санкцій створять для росії багато економічних проблем», - зауважив Боррель.

Читайте також: Українські дипломати мають зробити все для посилення сьомого пакета санкцій ЄС - Президент

Зокрема, схвалені заходи передбачають ембарго на постачання російського золота, посилення контролю за «замороженими» активами та розширення переліку осіб і установ, що підпадають під санкції, а також продовження санкцій ЄС до січня 2023 року.

Як повідомлялося, минулого тижня Європейська комісія представила нові пропозиції, так званий правовий пакет «продовження та приєднання», який покликаний підвищити ефективність санкцій. Ці пропозиції передбачають продовження санкцій на пів року з їх подальшою оцінкою та переглядом у січні 2023-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-