США допомагатимуть Україні з обороною й наступного року - Зеленський

США допомагатимуть Україні з обороною й наступного року - Зеленський

Укрінформ
За останні два тижні США перерахували до українського бюджету $3 мільярди, що дало змогу забезпечити поточні потреби українців. Також США планують допомагати Україні з обороною й наступного року, зокрема - у підсиленні потужностей військової авіації.

Про це у відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати Америки готують оборонний бюджет на новий фінансовий рік – з додатковою допомогою для України. Зокрема, йдеться і про розширення можливостей нашої військової авіації. Ця та інша американська допомога для нашої держави значно посилить наш оборонний потенціал. Це важливо», - підкреслив Зеленський.

Президент також висловив вдячність американському народу, президентові США Джо Байдену, Конгресу США за надану підтримку.

Читайте також: У Білому домі розповіли, як планують використати програму ленд-лізу для України

«Тільки за останні два тижні в український бюджет було перераховано 3 млрд доларів від Сполучених Штатів Америки, і це дає нам змогу забезпечувати сьогодні поточні соціальні потреби українців. Америка справді є лідером у глобальному захисті свободи», - розповів Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США ухвалила законопроєкт про оборонний бюджет США на 2023 рік, до якого включена допомога для України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-