Палата представників США ухвалила проєкт оборонного бюджету: підтримка Україні - $1 мільярд

Палата представників США ухвалила проєкт оборонного бюджету: підтримка Україні - $1 мільярд

Укрінформ
Палата представників США ухвалила законопроєкт про оборонний бюджет США на 2023 рік, до якого включена допомога для України.

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

Нижня палата Конгресу 329-ма голосами ухвалила законопроєкт, який передбачає загальне фінансування оборони США в розмірі 839 млрд дол., проти висловився 101 законодавець.

Окрему версію законопроєкту має розглянути Сенат, а потім обидві версії будуть узгоджені в комітеті конференції, після чого документ буде направлений на підпис президентові Джо Байдену.

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила у Фейсбуці, що відповідно до ухваленого нижньою палатою Конгресу законопроєкту, в межах Ініціативи щодо забезпечення безпеки України (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI) буде виділено 1 мільярд доларів (тобто фінансування збільшено на 700 млн дол.).

За її словами, законопроєкт також передбачає боротьбу з залежністю від російської енергетики, яка вимагає від усіх основних операційних баз у зоні відповідальності Європейського командування США (U.S. European Command Area) ухвалення планів щодо зменшення залежності від російської енергетики, та ставить перед Міністерством оборони США завдання припинити використання російських енергоносіїв в повному обсязі.

Читайте також: У Білому домі розповіли, як планують використати програму ленд-лізу для України

Крім того, вимагається від генерального інспектора (Inspector General) здійснювати нагляд за використанням допомоги Україні, а також звітувати перед Конгресом кожні 6 місяців.

Водночас передбачається проведення щоквартальних брифінгів щодо зусиль із поповнення та відновлення запасів тактичних ракет, наданих Україні США, союзниками та партнерами.

Законопроєкт також вимагає звітування про російські звірства в Україні, операції, пов’язані з російськими «фільтраційними таборами», і загрози, спричинені глобальною кризою продовольчої безпеки, звітування про зусилля рф у розширенні своєї присутності та шкідливого впливу в Латинській Америці та Карибському басейні; про розгортання Групи Вагнера в Африці та пов’язану з цим дестабілізацію “крихких” держав, напади на цивільне населення та інші злочини, а також зв’язки з російською державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-