ППО збиває половину ракет, які росія випускає по українських містах - Міноборони

ППО збиває половину ракет, які росія випускає по українських містах - Міноборони

Укрінформ
Сили протиповітряної оборони збивають близько 50% випущених росією ракет по українських мирних містах і селах.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю ВВС Україна, передає Укрінформ.

«Давайте будемо реалістами. Якби наша ППО не працювала, то, повірте мені, жаху і страхіття було б кратно більше. Коли я кажу "кратно більше", я маю на увазі, що 50% ракет, які летять в наші міста, збиваються нашою ППО», - сказав він.

За словами міністра, сьогодні не існує 100% захисту від крилатих та балістичних ракет певного виду, наприклад, від "Калібрів". Так, Резніков зауважив, що ізраїльські фахівці гарантують захист на 80%, а ізраїльська відома система захисту "Залізний купол" збиває певний тип ракет, але не крилаті.

Читайте також: «Бук» і «С-300»: у ЗСУ розповіли, які ракети і чим збивають найчастіше

«Тому говорити про те, що можна закрити небо стовідсотково, я б не брався. Але покращити системи протиповітряної і протиракетної оборони ми зобов'язані, і це вже затверджено: незалежно від того, коли буде парад перемоги України над росією, все одно нам треба розвивати свою власну протиракетну та протиповітряну систему оборони, як це зробила держава Ізраїль», - пояснив міністр.

Резніков подякував міжнародним партнерам за допомогу Україні, нагадавши, зокрема, що в оголошеному пакеті допомоги від США йдеться про дві системи (ППО) NASAMS.

Читайте також: HIMARS і боєприпаси: США дають Україні новий пакет допомоги на $400 мільйонів

Водночас він додав, що це не означає, що дві системи зможуть захистити все українське небо.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Президента Володимира Зеленського, від початку повномасштабного вторгнення росія випустила по Україні близько трьох тисяч ракет.

Президент США Джо Байден 8 липня підписав новий пакет оборонної допомоги Україні на суму близько $400 мільйонів, яка включає, в тому числі, нові системи залпового вогню HIMARS, а також високоточні боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-