Зеленський: росія випустила по українських містах вже 2960 ракет

Зеленський: росія випустила по українських містах вже 2960 ракет

Укрінформ
російські війська намагаються забезпечувати досяжність артилерійських ударів по житлових будинках українських міст і влаштовують ракетний терор по цивільних об’єктах.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників конференції «Азійське лідерство» в Сеулі, повідомляє Укрінформ.

«Артилерія бере в заручники наші міста. Російська армія організовує свій наступ так, щоб її гармати й реактивна артилерія могли бити по звичайних житлових районах звичайних міст», - зазначив він.

Читайте також: Російська тактика не має стати нормою, світовий порядок має бути відновлений - Зеленський

Зеленський розповів, що саме це було метою росіян навесні, коли російські війська рухалися від північного кордону України до Києва, щоб мати можливість або знищити столицю з артилерії, або шантажувати таким знищенням.

Президент нагадав, що українська армія вибила росіян із північних територій, але ворог залишається на сході та півдні України, де будує свій наступ так само – «щоб у прицілах їхніх гармат і в досяжності для систем залпового вогню були звичайні будинки».

Водночас Зеленський відзначив, що росія продовжує ракетний терор проти українців.

Читайте також: Зеленський: росіяни депортували 2 мільйони українців, десятки тисяч - у фільтраційних таборах

За його даними, 2960 ракет уже встигла запустити росія по українських містах здебільшого для ураження цивільних об’єктів.

«Уявіть звичайний шопінг-мол або школу десь в Інчхоні або у Кванджу. Як би ви сприйняли удар по таких об’єктах великою протикорабельною ракетою? Яку розробляли для знищення авіаносців? А сотні подібних ударів? Звичайно, це тактика. Тактика росії, яка спрямована на те, щоб вигнати людей із наших міст і щоб кожен з українців відчував страх перед державою-терористом», - підкреслив глава держави.

Зеленський наголосив, що жодне місто світу не має бути в заручниках у артилерії і кожен народ, який тероризують ракетами, має отримати належну допомогу й захист від інших вільних націй.

Читайте також: До України надійшла чергова партія польських гаубиць «Краб» - Зеленський

Як повідомлялось, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-