Зеленський - до міжнародних партнерів: Нові санкції проти рф потрібні якнайшвидше

Зеленський - до міжнародних партнерів: Нові санкції проти рф потрібні якнайшвидше

Укрінформ
Безкарність терористів заохочує інших, тож проти росії треба якнайшвидше запровадити нові санкції.

Про це у відеозверненні заявив Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Терор – це вірус, і якщо хтось із терористів залишається безкарним, це тільки заохочує інших. Нові санкції (проти рф – ред.) за терор потрібні якнайшвидше», - зазначив він.

При цьому Президент заявив, що так само є необхідними і Спеціальний трибунал щодо російської агресії, і спеціальний компенсаційний механізм, який направить кошти держави-терориста тим, кого вона хотіла знищити.

На його думку, абсолютно необхідно якнайшвидше ввести такі обмеження проти російського енергетичного експорту, які не дозволять терористам покривати свої витрати за рахунок міжнародної спільноти.

Читайте також: Зеленський пропонує створити механізм компенсації збитків від російської агресії

«І я хочу підкреслити: це все потрібно не одній тільки Україні і не тільки нашим громадянам, чиї життя під загрозою від російського терору - це потрібно усім вам, в усьому світі, хто цінує людське життя хоча б трохи», - сказав Зеленський, звертаючись до міжнародних партнерів.

Глава держави наголосив, що українці вдячні усім, хто нам допомагає – кожній країні, міжнародним структурам, громадським об’єднанням по всьому світу, сумлінному бізнесу і кожній небайдужній людині.

Читайте також: Ударом по Вінниці росія показала своє ставлення до цивілізованого світу - Президент

«Але настав час для демократичного світу закріпити все це належними юридичними інструментами, зокрема - статусом держави-терориста для росії», - підсумував Президент.

24 лютого рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-