Ударом по Вінниці росія показала своє ставлення до цивілізованого світу - Президент

Ударом по Вінниці росія показала своє ставлення до цивілізованого світу - Президент

Відео
Укрінформ
росія, завдавши удару по Вінниці саме тоді, коли на міжнародній конференції у Гаазі обговорювалися її злочини, показала своє ставлення до міжнародного права.

Про це у відеозверненні заявив Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Він уточнив, що адресує це звернення не українцям і українкам, як зазвичай, а нашим партнерам - демократичному світу. Зеленський нагадав, що унаслідок ракетного удару по Вінниці було вбито 23 людини, зокрема, троє дітей до десяти років. І це, на жаль, може бути не остаточне число - розбір завалів триває.

«Серед загиблих сьогодні у Вінниці – дівчинка, їй було чотири роки, її звати Ліза, її мати у важкому стані. рф обірвала життя дівчинки, якраз тоді, коли у Нідерландах відбувалася конференція щодо російських воєнних злочинів, на якій вирішували, що потрібно зробити, щоб кожен російський військовий був покараний. Чи пригадуєте ви хоча б якусь іншу терористичну організацію, яка б дозволяла собі таку зухвалість – убивати саме тоді, коли її попередні злочини є предметом міжнародного обговорення? росія показала цим своє ставлення і до міжнародного права, і до Європи, і до усього цивілізованого світу», - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський: Цей день укотре довів, що Росія має бути визнана державою-терористом

Президент додав, що у списку безвісти зниклих – десятки людей, і що серед госпіталізованих є тяжкопоранені.

«Одна з ракет знищила медцентр «Нейромед», усередині були люди. Зокрема, це Наталія, їй 40 років, Тетяна, їй 32 роки, Володимир, йому 61 рік, Віра, їй 55 років. Я побачив їх серед безвісно зниклих. Було навіть невідомо, що взагалі сталося з людьми, які просто пішли у медцентр. А якби хтось наніс ракетний удар по медичному центру в Далласі або Дрездені, не дай Боже, то як би це було названо? Хіба не тероризмом?», - зазначив Президент.

На його переконання, цей день вкотре довів, що рф має бути офіційно визнана державою-терористом: «Жодна інша держава світу не являє собою такої терористичної загрози, як росія. Жодна інша держава світу не дозволяє собі щоденно знищувати крилатими ракетами і реактивною артилерією мирні міста і звичайне людське життя».

Читайте також: Зеленський про теракт росії у Вінниці: Таке не могли зробити люди, це – скоти

Зеленський уточнив, що після цього ні в кого не може бути жодного сумніву, що якнайшвидше потрібен Спеціальний трибунал щодо російської агресії проти України. І також якнайшвидше має запрацювати спеціальний компенсаційний механізм, за допомогою якого усі російські активи і кошти в усіх країнах світу мають бути конфісковані й направлені на відшкодування збитків жертвам російського терору.

Як повідомлялося, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами «Калібр», запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. 

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-