У Чорному морі ворог тримає напоготові 32 ракети «Калібр»

У Чорному морі ворог тримає напоготові 32 ракети «Калібр»

Укрінформ
У південній операційній зоні російські загарбники продовжують обстріли населених пунктів важким озброєнням. Наразі в акваторії Чорного моря перебувають ворожі 5 ворожих кораблів, які несуть 32 крилаті ракети типу «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь», інформуючи про оперативну обстановку на півдні України станом на 13:00.

«Обстановка в південній операційній зоні напружена та динамічна. Ворог продовжує підступну тактику ракетно-артилерійських обстрілів населених пунктів в тилових районах наших військ та вздовж лінії зіткнення. Вночі 5 ракет ворог випустив по Баштанці (Миколаївської області - ред.). Зруйновано та пошкоджено кілька приватних будинків, одна людина загинула, одна особа травмована. Решта результатів уточнюється», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: росія вдарила по Вінниці ракетами «Калібр» з підводного човна у Чорному морі

Крім того, на світанку масованим обстрілом із зенітно-ракетних систем С-300 в Миколаєві частково зруйновано готель та бізнес-центр, є влучання в стадіон, в три заклади освіти, пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, підприємства, в тому числі транспортні, та крамниці. Інформація по постраждалих уточнюється.

Вночі та зранку зафіксовані обстріли у Широківській громаді. Влучання — переважно поза межами населених пунктів, внаслідок чого горіли поля із зерновими, пошкоджено водонапірну башту. Наразі пошкодження ліквідовано, постраждалих немає.

Читайте також: російська авіація намагалася бомбити острів Зміїний

Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У пресслужбі також повідомили, що підрозділи ЗСУ завдали чотирьох влучних ударів по ворожих цілях на Миколаївщині. Як наслідок, знищено пункт управління і склад боєприпасів противника в Снігурівському і Баштанському районах.

На території Херсонської області тривають бойові дії, багато населених пунктів на межі знищення. Від вибухів і обстрілів страждають мирні жителі, на мінах підривається худоба, знищується вціліла раніше інфраструктура, горять поля із пшеницею та ліси. Жителі громад, які межують з Дніпропетровською та Миколаївською областями, фіксують збільшення техніки та кількості російських військових.

За інформацією ОК «Південь», у Чорному морі ворог продовжує тримати напоготові 32 крилаті ракети типу «Калібр» на трьох надводних та двох підводних кораблях; також присутні два великі десантні кораблі.

У пресслужбі також додали, що після шторму на одному з пляжів Одещини виявлено морську міну, що дрейфує в кількох метрах від берега. Фахівці підривної команди Військово-Морських Сил ЗСУ організовують контрольоване знешкодження «мандрівниці».

Загроза ракетних ударів з моря, з повітря і з суходолу залишається високою, підсумували в оперативному командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 14 липня ліквідували близько 37 870 російських загарбників, що на 300 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також захисники України знищили ворожих танків 1667 (+18), бойових броньованих машин - 3852 (+20), артилерійських систем - 840 (+1), РСЗВ - 247 (+0), засобів ППО - 109 (+0), літаків - 219 (+2), гелікоптерів - 188 (+0), БпЛА оперативно-тактичного рівня - 681 (+3), крилатих ракет - 155 (+0), кораблів / катерів - 15 (+0). Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-