З 24 лютого українська авіація завдала 1700 ударів по позиціях загарбників

З 24 лютого українська авіація завдала 1700 ударів по позиціях загарбників

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення російських військ українська авіація здійснила вже 1700 авіаударів по позиціях окупантів.

Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних сил України, передає Укрінформ.

"Загалом, з початку повномасштабного вторгнення Росії, ударна авіація Повітряних Сил завдала 1700 групових авіаударів по позиціях, складах, техніці та живій силі російських окупаційних військ", - повідомили в командуванні.

Лише за останню добу українська авіація знищила склад боєприпасів ворожого угруповання військ на Південно-Бузькому напрямку та скупчення озброєння та військової техніки на Ізюмському та Донецькому напрямках. Повідомляється, що знищено до 30 одиниць техніки.

Читайте також: ЗСУ знищили російський склад боєприпасів у Чарівному на Херсонщині

Як зазначив в етері Еспресо речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, наша авіація повітряних сил разом з авіацією сухопутних військ, також вертольоти армійської авіації Мі-8, Мі-24, вертольоти транспортних бригад повітряних долають систему ППО противника та беруть участь в актуальних діях з підтримкою наземних військ.

"Ми маємо повну інформацію про насичення противником засобами ППО південних та східних наших окупованих територій, тобто буквально все, що має противник на озброєнні від "Оси" і до С-400 "Тріумф". І фактично по всіх напрямках ворог ешелоновано зробив насичену систему ППО", - зазначив речник командування повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: На Харківському напрямку ЗСУ жорстко придушили ворожу спробу штурму

Тим часом зенітні ракетні війська Повітряних Сил продовжують контролювати повітряний простір, тримаючи авіацію окупантів на відстані. Протягом доби знищено одну повітряну ціль – БпЛА оперативно-тактичного рівня, яким ворог здійснював повітряну розвідку.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Читайте також: Південь: ЗСУ за добу знищили понад 50 окупантів та били по складах боєприпасів

Упродовж останніх тижнів українські військові знищили 16 позицій, де розміщувалися російські казарми та склади з боєприпасами. Зокрема, серед знищеного: склади з боєприпасами у Перевальську, Попасній, Кадіївці на Луганщині; Ясинуватій, Сніжному, Макіївці, Донецьку; Чорнобаївці, Великому Бурлуку й Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-