Південь: ЗСУ за добу знищили понад 50 окупантів та били по складах боєприпасів

Південь: ЗСУ за добу знищили понад 50 окупантів та били по складах боєприпасів

Укрінформ
Збройні сили України 11 липня на півдні країни знищили понад 50 окупантів та знову били по складах боєприпасів окупантів.

Про це повідомило оперативне командування «Південь» у зведенні за 11 липня, передає Укрінформ.

Повідомляється, що штурмова авіація тричі вдарила по складах боєприпасів в районах Снігурівки та Любимівки, що на Миколаївщині. Водночас гелікоптери відкрили вогонь по опорному пункту росіян в районі Правдиного та по позиціях рашистів навколо Олександрівки. Втрати противника за ударами авіації наразі уточнюються.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ на півдні знищили 52 окупантів, гаубицю «Мста-Б», міномет, 7 одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також склад з боєприпасами в Новій Каховці.

Читайте також: «Бавовна» у Новій Каховці: як горить та вибухає склад з боєприпасами загарбників

У командуванні розповідають, що росіяни на півдні продовжують використовувати тактику артилерійсько-мінометних обстрілів, авіаційних та ракетних ударів по районах у тилу ЗСУ та населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Так, зранку рашисти вдарили парою гелікоптерів Ка-52 в районі Зарічного на Херсонщині. Обійшлося без втрат. Тричі упродовж дня вони також атакували ракетами Одещину: є влучання в приватний будинок мирних мешканців прибережного селища, в об’єкти портової інфраструктури, в поля та сільськогосподарські угіддя. Жертв немає.

Читайте також: Сили оборони на півдні проводять контрдиверсійні заходи

Також у командуванні кажуть, що опівдні з літака росіяни випустили ракету Х-59 в напрямку Березнегуватого. Ракета самоліквідувалась в повітрі. Жертв та руйнувань немає.

Під час дорозвідки прилеглого до звільненого Потьомкіного району українські військові знайшли покинуту в справному стані та з боєкомплектом російську техніку: 1 танк Т-72Б3, 2 БМП-2, 1 БМД-2К, 1 БТР-Д. Знахідку передали до складу ЗСУ.

Читайте також: На Луганщині російським загарбникам бракує боєкомплектів - ОВА

Тим часом корабельне угруповання окупантів свій склад у морі не змінює та продовжує боротися зі штормом, блокувати судноплавство та загрожувати ударами 16 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-