росія не змогла окупувати Україну і готується до приєднання вже захоплених територій - ГУР

росія не змогла окупувати Україну і готується до приєднання вже захоплених територій - ГУР

Укрінформ
росія не досягла своєї головної мети - окупувати Україну - і готується до приєднання вже захоплених територій.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

"Стратегічна мета росії стосовно повної окупації нашої території не досягнута. По друге, ми чітко бачимо і маємо інформацію про те, що і в законодавчому органі рф, і в уряді, і в інших структурах зараз активно опрацьовуються всі питання, які пов’язані з можливою інтеграцією тимчасово окупованих територій до російської федерації — в політичному плані, економічному і територіальному. Як це буде відбуватися, ми подивимося ближче до осені. 11 вересня — це єдиний день голосування”, - сказав Скібіцький.

Читайте також: Кваснєвський вважає, що путін не наважиться на загальну мобілізацію

Втім, за його словами, вже ті заходи, які росія проводить в Донецькій, Херсонській, Луганській областях, свідчать про планомірну підготовку до так званих референдумів.

Крім того, як додав Скібіцький, зараз в росії готуються законодавчі ініціативи, які мають спростити процедуру отримання громадянства щодо інтеграції чи приєднання території до рф тощо.

Читайте також: Данілов: Західна зброя вже змінює хід війни, і це ми ще не починали

Стосовно загальної мобілізації, Скібіцький відзначив, що вона може бути оголошена тоді, коли буде оголошена війна.

“путін не визнає те, що він не досяг своєї основної мети щодо окупації в короткі терміни, він продовжує так звану “спеціальну воєнну операцію” і не хоче визнати, що це повномасштабна війна. І не тільки на території Луганської та Донецької областей, як він говорив, а це повномасштабна війна проти української держави, проти українського народу”, - сказав Скібіцький.

Читайте також: Спочатку «референдум», потім житло: у Маріуполі загарбники збирають особисті дані містян

Як повідомляв Укрінформ, українська розвідка перехопила телефонну розмову російського загарбника, в якій той обмірковує з дружиною, як потрапити додому та не повертатися на війну в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-