росія стягує резерви для наступу та оснащує їх застарілою технікою – британська розвідка

росія стягує резерви для наступу та оснащує їх застарілою технікою – британська розвідка

Укрінформ
росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу України для майбутніх наступальних операцій, оснащуючи піхотні підрозділи застарілими зразками техніки, знятими з довгострокового зберігання.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у ранковому звіті міноборони Великої Британії.

«росія перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу України для майбутніх наступальних операцій. Велика частина нових піхотних підрозділів, ймовірно, розгортаються на БТ-ЛБ (багатоцільових легких броньованих транспортерах – ред.), знятих з довгострокового зберігання, як основному засобі транспортування», - йдеться у повідомленні.

Вказується, що раніше росія вважала БТ-ЛБ непридатними для більшості передових транспортних завдань піхоти. БТ-ЛБ був розроблений у 1950-х роках як тягач для артилерії, має дуже обмежену броню та лише кулемет для захисту.

Читайте також: Пропаганда кремля розганяє фейк про несправну та застарілу зброю від Заходу

«Натомість більшість російських десантно-штурмових підрозділів першого ешелону у лютому були оснащені бойовими машинами піхоти БМП-2, які мають броню товщиною до 33 мм і оснащені потужною 30-мм автоматичною гарматою та пусковою установкою протитанкових ракет», - йдеться у документі.

Зазначається також, що попри заяву путіна від 7 липня 2022 року про те, що російська армія «навіть не розпочала» своїх зусиль в Україні, багато з її посилень є спеціальними угрупованнями, які розгортаються із застарілим або невідповідним оснащенням.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на Південному напрямку українські захисники знищили 194 російських загарбників та 42 одиниці ворожої техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-