На півдні ЗСУ знищили майже 200 загарбників і 42 одиниці техніки

На півдні ЗСУ знищили майже 200 загарбників і 42 одиниці техніки

Укрінформ
За минулу добу на Південному напрямку українські захисники знищили 194 російських загарбників та 42 одиниці ворожої техніки.

Про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Противник продовжує ведення бойових дій на зайнятих рубежах оборони. Нових ударних угруповань не створює, переважно дотримується тактики контрбатарейної боротьби. Однак, на Херсонщині, в районі Князівки та Ольгиного противник намагався здійснити прорив диверсійно-розвідувальними групами до 10 рашистів. Успіху не мав. Отримавши відсіч, ретирувався», - йдеться в повідомленні.

Протягом дня ракетні та авіаційні удари завдавалися як уздовж лінії зіткнення, так і по тилових районах.  Парою Ка-52 було атаковано околиці Білої Криниці та з важкої артилерії обстріляно Велику Костромку Херсонської області. Критичних руйнувань та постраждалих немає.

Читайте також: На сході ЗСУ відбили спроби наступу на трьох напрямках

На Миколаївщині внаслідок ранкового обстрілу руйнувань зазнали станція техобслуговування у Висунську, будівля школи й сусідні житлові будинки в Березнегуватім, приватні будинки, побутові складські приміщення й дворові гаражі в Новосеменівці. При цьому ворог використовує для обстрілів зенітно-ракетний комплекс С-300, модифікований під заряджання розривними снарядами зі збільшеною осколково-уражуючою дією. Втрат серед місцевого населення немає.

Пізно ввечері ворог накрив «Градом» Червоногригорівку на Дніпропетровщині, гативши з другого берега водосховища. Інформація про руйнування і жертви уточнюється.

Як зазначається, двічі за день парами українських штурмовиків завдано удару по скупченню противника в районі Снігурівки.

«Загалом за добу, за підсумками нанесення вогневих уражень ворогу нашими підрозділами забезпечено втрату: 194 рашистів та 42 одиниць техніки, серед яких дві РСЗВ «Град», дві командно-штабні машини, чотири зенітні гарматно-ракетні комплекси «Панцир-С1», пуско-зарядна установка зенітно-ракетного комплексу «Бук-М2», шість самохідних гаубиць типу «Акація», 26 одиниць автомобільної техніки, безпілотник-розвідник «Орлан-10» та три склади з боєприпасами», - уточнюється в повідомленні.

Читайте також: Десантники знищили на Донеччині п'ять танків, уцілілих загарбників узяли в полон

Водночас із погіршенням погоди вороже корабельне угруповання в Чорному морі скорочено майже вдвічі. На варті залишились два надводні та один підводний ракетоносій і три ВДК. Напоготові 20 крилатих ракет типу «Калібр».

Загрози ракетних та авіаційних ударів, артилерійських обстрілів і роботи ДРГ залишаються високими як для лінії зіткнення, так і для тилових районів, додали в ОК «Південь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-