Україна отримає 10 САУ та «дрони-камікадзе» від Британії – Джонсон

Україна отримає 10 САУ та «дрони-камікадзе» від Британії – Джонсон

Укрінформ
До України протягом найближчих тижнів надійдуть десять самохідних артилерійських установок з Британії та баражуючі боєприпаси («дрони-камікадзе»).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками телефонної розмови між прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та Президентом України Володимиром Зеленським заявили в офісі глави британського уряду.

“Прем’єр-міністр поінформував про британське військове обладнання, в тому числі 10 самохідних артилерійських систем та баражуючі боєприпаси («дрони-камікадзе» - ред.), які протягом найближчих днів та тижнів надійдуть до України”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Британія виділяє ще £100 мільйонів безпекової допомоги – Зеленський подякував Джонсону

Зазначається, що Джонсон також розповів Зеленському про “дискусії, які тривали у G7 та НАТО минулого тижня”.

“Прем’єр-міністр заявив, що світ підтримує Україну, і що він переконаний у спроможності війська Зеленського повернути території, нещодавно захоплені путінськими силами”, - заявили у Джонсона.

Окрім цього, під час розмови йшлося про важливість забезпечення можливості експорту збіжжя з України.

“Сполучене Королівство продовжує тісно співпрацювати з партнерами над наступними кроками та готове допомогти у будь-який можливий спосіб”, - розповіли у офісі прем’єр-міністра.

Читайте також: Відступ росії з острова Зміїний демонструє здатність України дати відсіч - Джонсон

Співрозмовники торкнулися також теми Євробачення-2023.

“Прем’єр-міністр сказав, що Велика Британія попросила Європейську мовну спілку розглянути запит України на проведення заходу”, - запевнили у Джонсона.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня стало відомо, що Велика Британія майже подвоїть військову підтримку України, виділивши додатково 1 млрд фунтів стерлінгів (понад 1,2 млрд доларів) для переходу від оборони до наступальних операцій.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-