росія вже випустила по Україні близько трьох тисяч ракет - Зеленський

росія вже випустила по Україні близько трьох тисяч ракет - Зеленський

Укрінформ
За чотири місяці повномасштабної війни рф проти України ворог застосував близько трьох тисяч ракет.

Про це повідомив Володимир Зеленський на спільній з прем`єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре пресконференції у Києві, передає Укрінформ із посиланням на «ZN.UA».

Президент України переконаний, що така жорстокість російських дій лише підкреслює, наскільки правильними є рішення партнерів щодо надання Україні оборонної підтримки.

«Перш за все — це оборонна підтримка. Жодна держава у світі не повинна залишатися наодинці, коли є таке зло, коли воно існує», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Обстріл ракетами цивільних об'єктів є свідомим терором – Президент

Він також нагадав, що сьогодні вночі російська армія завдала чергового жорстокого ракетного удару по житловому будинку в Одеській області у селищі Сергіївка. Як відомо, внаслідок дій агресора загинула вже щонайменше 21 людина, зокрема двоє дітей. Ще понад 30 людей поранені.

«Це не одиночний удар, і це не випадковість, як щоденно говорить у масмедіа Російська Федерація. Це — цілеспрямований терор росії проти наших міст і селищ, наших людей, дорослих і дітей», — наголосив Глава держави.

Читайте також: Зеленський: Світ має пам’ятати, що ракети долітають сотні кілометрів за хвилини, війна близько

Він підкреслив, що ракети Х-22, одна з яких спричинила трагедію, створювали для ураження авіаносців та інших великих військових кораблів, а російська армія застосувала її проти звичайного будинку зі звичайними цивільними людьми.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 1 липня росіяни завдали ракетного удару по селу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Кількість загиблих станом на 13:30 зросла до 20 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-