Обстріл ракетами цивільних об'єктів є свідомим терором – Президент

Обстріл ракетами цивільних об'єктів є свідомим терором – Президент

Укрінформ
росія цілеспрямовано чинить терор, обстрілюючи житлові будинки та цивільні об'єкти, про випадкові влучання ракет тут не йдеться.

Таку думку Президент України Володимир Зеленський висловив у своєму відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

«Я наголошую, це свідомий цілеспрямований російський терор, а не якісь так помилки чи випадкове влучання ракет», - сказав Зеленський.

Читайте також: Ракетний удар рф по Одещині: 2 липня оголосили днем жалоби

За його словами, нині в Одеські області продовжується розбір завалів після ракетного удару по Сергіївці.

«Там три ракети по звичайному житловому будинку, по 9-поверхівці, в якій ніхто не ховав ніяку зброю, ніяку військову техніку, ніякі боєприпаси, як завжди розповідають про такі удари російські пропагандисти і посадовці. Це був простий будинок, 160 людей проживали у ньому.були звичайні люди, цивільні», - зазначив Глава держави.

Читайте також: Обстріл Одещини: у Німеччині назвали дії росії нелюдськими та цинічними

Також, додав Президент, рф вдарила ракетами по Затоці. Одразу 12 ракет випустила по Миколаєву – по різних обʼєктах у місті.

«Це лише за одну ніч і ранок. Мої співчуття рідним і близьким усіх, чиї життя були забрані такими ударами», - сказав Президент.

Читайте також: Обстріл Кременчука: рятувальники розібрали 88% зруйнованого російською ракетою ТЦ

Зеленський підкреслив, що дуже вдячний Сполученим Штатам Америки і особисто Президенту Байдену за оголошений саме сьогодні новий пакет підтримки для України, який містить і дуже потужні системи NASAMS. Це зенітний ракетний комплекс, який суттєво посилить нашу протиповітряну оборону.

«Ми багато працювали заради такого постачання», - сказав він.

Читайте також: Україна скликає спеціальне засідання ОБСЄ через російські ракетні атаки

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-