Обстріл Одещини: у Німеччині назвали дії росії нелюдськими та цинічними

Обстріл Одещини: у Німеччині назвали дії росії нелюдськими та цинічними

Укрінформ
Офіційний Берлін засудив обстріл російськими військами житлових будинків в Одеській області.

Про це заявив журналістам речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

«Федеральний уряд найрішучіше засуджує ракетний обстріл російськими військовими цивільного житлового будинку та центру відпочинку в Одеській області, в результаті якого загинуло багато людей. Це ще раз у жорстокий спосіб демонструє нам, що російський агресор свідомо йде на смерть мирних жителів. Дії російської сторони, яка говорить про побічні втрати, є нелюдськими та цинічними», - заявив Гебештрайт.

Він зауважив, що й російське населення має нарешті осягнути цю правду.

Читайте також: Україна скликає спеціальне засідання ОБСЄ через російські ракетні атаки

Речник також повторив, що уряд Німеччини засуджує жахливий напад на торговельний центр у Кременчуці кілька днів тому. Висновки з цього зроблено, рішення приймаються. Ця тема обговорювалася на полях нещодавнього саміту G7 у Баварії.

«Напади на мирне населення є військовими злочинами. російському президенту путіну та винним доведеться відповісти за це», - підкреслив офіційний представник федерального уряду.

Як повідомлялось, у ніч проти 1 липня російська армія завдала удару по селу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Ракети влучили у житлову дев'ятиповерхівку і базу відпочинку. Наразі кількість загиблих сягнула 21 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-