Зеленський: Світ має пам’ятати, що ракети долітають сотні кілометрів за хвилини, війна близько

Зеленський: Світ має пам’ятати, що ракети долітають сотні кілометрів за хвилини, війна близько

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що інші країни світу мають допомагати Україні у боротьбі з російською агресією, аби війна не прийшла на їхні власні території.

Про це він зазначив на спільному з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ракети вже долітають сотні кілометрів за хвилини, тож, війна дуже близько. Дуже треба, щоб всі країни це розуміли і не чекали, коли війна ввійде у їхні домівки і стукатиме у їхні двері», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що важливо, щоб не спадала «зацікавленість» світу до розв’язаної росією війни. Президент пояснив, що війна несе різні ризики - убивства, політичний хаос, а також можливість голоду в деяких країнах через заблоковані російськими військами українські порти.

«Голод може бути, ви знаєте, і на Африканському континенті, і в деяких азійських державах. І дуже важливо, щоби такі держави не балансували між Україною й росією, а точно обирали сторону реальності й сторону правди – сторону України. Тому що потім, коли почнуться міграційні вибухи, буде пізно», - підкреслив глава держави.

Світ має тримати війну в Україні у фокусі своєї уваги, бо війна не зникне від того, якщо до неї повернутися спиною, про це заявив Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

"Я приїхав, щоб висловити солідарність Норвегії з Україною та її народом у боротьбі за незалежність і можливість жити, за власну честь. Україна веде боротьбу не лише за себе - це боротьба за засадничі принципи, на яких побудований весь світ, за безпеку Європи, безпеку сусідів. Усе це ми відчуваємо своїми серцями", - сказав Стере.

Він зазначив, що сьогодні на власні очі побачив жахливі наслідки війни у Чернігівській області.

"Війна ніколи не була приємною, але те, що ми сьогодні побачили - жертви, руйнування, (почули) історії, від яких крається серце, від людей, які виживають серед руїн і серед яких є чоловіки, жінки і діти, абсолютно мене вразило", - зазначив Прем'єр-міністр Норвегії.

Читайте також: НАТО: Мадридська мобілізація

За його словами, після повернення з саміту НАТО в Мадриді він хоче передати сильний меседж світові про те, що не можна забувати про війну.

"Мій меседж такий: якщо ви хочете повернутися до війни спиною, забути про неї , не помічати її - це дуже хибна позиція, бо від цього війна нікуди не дінеться. Саме тому ми повинні зберігати фокус нашої уваги на Україні, на народі України і на цінностях, за які бореться Україна", - наголосив Стере.

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр Норвегії заявив, що його країна до кінця цього року і впродовж наступного надасть Україні пакет допомоги на суму 1 мільярд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-