Німеччина надає Україні саме ту зброю, яку та потребує - Шольц

Німеччина надає Україні саме ту зброю, яку та потребує - Шольц

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц запевняє, що його країна надає Україні зброю так швидко, як може, і саме ту, яку ЗСУ потребують.

Про це він заявив після завершення саміту НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми постачаємо Україні наразі саме те обладнання, яке є необхідним для стратегії захисту в актуальних умовах», - заявив канцлер.

До таких озброєнь відносяться, за словами Шольца, САУ Panzerhaubitze 2000, які вже були поставлені і ще будуть, ракетні системи залпового вогню Mars, передання яких уже схвалено, а також системи, «які допоможуть захищати великі міста від атак з повітря», серед яких канцлер згадав Gepard і IRIS-T. При цьому він запевнив, що Федеративна Республіка постачає озброєння так швидко, як може, і «ніхто не має намірів затягувати процес».

Читайте також: Німеччина розпочала навчання українських військових управлінню РСЗВ Mars

Шольц нагадав, що військову підтримку Україні надають понад 40 держав. За його словами, НАТО як структура «дуже практично» допомагає Україні в нелетальній сфері в рамках існуючої співпраці. «Крім того, будуть вжиті запобіжні заходи для довгострокової підтримки в зоні безпеки», - сказав політик, не конкретизувавши.

Говорячи про ситуацію на фронті, Шольц назвав її дуже складною, наголосивши на «неймовірній жорстокості російської агресії на щоденній основі». Те, що Україна так довго стримує російську атаку, він пояснив мужністю українців, умілим веденням ЗСУ бойових дій, а також допомогою західних країн військовою технікою.

Читайте також: Україна розраховує на посилення підтримки щодо зброї з боку Німеччини – Шмигаль

Політик пообіцяв і надалі підтримувати Україну. «Ми будемо робити це так довго, як буде потрібно. Але я не можу давати прогнозів, як довго це (війна - ред.) триватиме», - заявив він.

Саміт пройшов у Мадриді 29-30 червня. Вперше на ньому були представлені азіатсько-тихоокеанські партнери Японія, Корея, Австралія та Нова Зеландія.

Читайте також: Маєте знайти для України місце у безпековому просторівиступ Зеленського на саміті НАТО

По відеозв’язку з учасниками саміту спілкувався Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-