НАТО має намір переозброїти Україну сучасною зброєю - Столтенберг

НАТО має намір переозброїти Україну сучасною зброєю - Столтенберг

Оновлено
Укрінформ
Україна потребує сучасної зброї для боротьби з російською агресією, і НАТО надасть їй допомогу у переході від пострадянського озброєння на сучасні зразки зброї.

Про це сьогодні у Мадриді, під час підсумкової пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже доставили в Україну багато нового обладнання. Альянс має завдання допомогти Україні у переході від старого обладнання ще «радянської» ери до сучасного обладнання, що відповідає стандартам НАТО. Ми маємо перелік такого обладнання, якого потребує Україна вже зараз. Це широкий перелік сучасної зброї», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що союзники по Альянсу вирішили продовжити підтримку України, що допоможе їй залишалася незалежною та суверенною європейською державою.

Читайте також: Війна рф проти України почалася задовго до лютого 2022 року – Столтенберг

«Брудна війна путіна, яку він веде проти України, є абсолютно не прийнятною. Вона несе смерть та руйнування в Україні, але також має важкі наслідки для світу. Тож президент путін має вивести свої війська та припинити атаку проти суверенної держави, зупинити страждання людей в Україні», - наголосив генсек НАТО.

Читайте також: НАТО надаватиме Україні допомогу так довго, як це буде необхідно – Столтенберг

Як повідомлялося, 28-30 червня в Мадриді відбулася зустріч глав держав та урядів НАТО, яку вже назвали «самітом трансформації». Під час зустрічі лідери НАТО погодили нову Стратегічну концепцію Альянсу на наступні десять років, прийняли новий широкий пакет допомоги для України у її протистоянні проти російського вторгнення, а також дали «зелене світло» процесу входження в Альянс Фінляндії та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-