США збільшать присутність у Європі через війну рф проти України – Байден

США збільшать присутність у Європі через війну рф проти України – Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден оголосив про посилення американської присутності у Європі у відповідь на російську агресію проти України.

Про це він заявив під час саміту НАТО в Мадриді, передає Укрінформ із посиланням на NBC News.

«У момент, коли путін порушив мир у Європі й напав на одну з країн, що дотримується порядку, основаного на праві, Сполучені Штати та її союзники збільшують свої зусилля, доводячи, що НАТО зараз потрібне більше, ніж будь-коли, і важливе як ніколи», - сказав Байден.

Він додав, що буде створено постійний штаб 5-го армійського корпусу США в Польщі — перші постійні американські сили на східному фланзі НАТО.

Крім того, США розмістять додаткові війська в Румунії на основі ротації та посилять ротаційні війська в країнах Балтії.

Читайте також: росія є найбільшою загрозою для східного флангу НАТОДуда

США також відправлять дві ескадрильї F-35 до Великої Британії, створять додаткові засоби протиповітряної оборони та інші можливості в Німеччині та Італії, а також розгорнуть військово-морські потужності в Іспанії, збільшивши кількість дислокованих там есмінців з чотирьох до шести.

Байден наголосив, що ці кроки мають на меті показати, що НАТО готовий протистояти потенційним загрозам з повітря, землі та моря.

Читайте також: НАТО допоможе Україні здобути перемогуСтолтенберг

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-