Зеленський: Ведемо перемовини з рф про визволення як українських, так й іноземних військових

Зеленський: Ведемо перемовини з рф про визволення як українських, так й іноземних військових

Укрінформ
Нині Україна веде перемовини з росією щодо повернення з полону як українців, так і іноземних добровольців, які захищали нашу країну.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю американському телеканалу NBC, передає Укрінформ.

"Я хочу подякувати тим героїчним військовим різних держав світу, які добровольцями приїхали захищати нашу незалежність. Всі розуміють, що війна в Україні сьогодні тут, на цій землі, але завтра вона може бути в Європі, а післязавтра вона може бути в США. І тому абсолютно справедливо говорити, що війна в Україні це вже війна в Європі та США, просто територіально це проходить саме тут. І тому я вдячний всім цим героям", - сказав Зеленський.

Читайте також: Для пошуку й підтримки військовополонених запустили проєкт «Пошук.Полон»

Він зазначив, що на сьогодні росія тримає тисячі українських полонених, в тому числі й іноземних добровольців, які приїхали захищати Україну. За його словами, ведуться перемовини з рф щодо визволення з полону як українських воїнів, так і іноземних.

"Не випускаючи британців або не випускаючи хлопців зі США росія просто показує, щоб з нею спілкувались, спілкувались саме ці держави...", - додав Президент.

Як повідомлялося, «суд» самопроголошеної днр засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у військових діях у складі української армії.

Читайте також: Командир полку «Азов» Денис Прокопенко свій день народження зустрічає у полоні

Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади» підданих Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

Двох британців взяли в полон у Маріуполі в середині квітня, Саадуна - у березні у Волновасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-