Усі, хто забезпечує запуски ракет по Україні, відповідатимуть - Президент

Усі, хто забезпечує запуски ракет по Україні, відповідатимуть - Президент

Укрінформ
Усі особи, які забезпечують запуск ракет Україною, відповідатимуть за військові злочини.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський заявив під час вечірнього відеозвернення.

"Все летчики, диспетчеры, техники и другие люди, которые обеспечивают запуск ракет по Украине, должны понимать: мы всех вас найдем. Каждый из вас будет отвечать за эти удары. И если кто-то думает, что уйдет от ответственности, сказав, что такой был приказ, – вы ошибаетесь. Когда ваши ракеты бьют по жилым домам – это военные преступления. Суд – вот что вас всех ожидает", - сказав Зеленський російською мовою.

Він додав, що особи, які забезпечують запуски ракет по Україні, не сховаються ніде – ні на берегах Каспійського моря, звідки запускаються російські ракети, ні в білорусі.

Також Президент додав, що Україна захищатиметься від ударів з будь-яких напрямків та з будь-якої зброї.

Читайте також: Якщо росія не зупиниться, європейцям доведеться воювати власноруч – Олена Зеленська

"Я впевнений, ми вистоїмо і повернемо все своє. Але будь-яка людина, просто нормальна людина в будь-якій державі, зокрема в білорусі, може зробити свій внесок у захист життя", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, яка триває з 2014 року. Її війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ведуть масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб та балістичних ракет.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-