Якщо росія не зупиниться, європейцям доведеться воювати власноруч – Олена Зеленська

Якщо росія не зупиниться, європейцям доведеться воювати власноруч – Олена Зеленська

Відео
Укрінформ
Україна нині бореться за всю цивілізацію і європейські цінності, але якщо російські загарбники не зупиняться, Європі доведеться воювати з ними власними руками.

Про це заявила дружина Президента Олена Зеленська в інтерв’ю французьким журналістам телепрограми C à vous, яка виходить на каналі France 5, та газети Le Monde, повідомляє Укрінформ.

«Україна зараз воює не тільки за себе, вона воює за цивілізацію, за всі європейські цінності… Європа зараз воює українськими руками, але якщо він (ворог – ред.) не зупиниться, то Європі потрібно буде воювати своїми руками», - зазначила вона.

Читайте також: Надання Україні зброї є питанням моралі - Олена Зеленська

Перша леді висловила вдячність усім країнам, що надали прихисток українцям, які змушені були покинути свої домівки через розв'язану росією війну.

Водночас вона наголосила, що чотири місяці Україна просить світ допомогти закрити небо, але цього так і не сталося. На її думку, багатьох жертв вдалося б уникнути, якби небо було закрите.

Звертаючись до французів, Олена Зеленська закликала їх не забувати і не звикати до війни в Україні.

«Не можна звикати до війни. Як ми не можемо звикнути до звуків вибухів, так і ви не маєте звикати до того, що поруч з вами гинуть люди. Не буває чужої війни», - підкреслила дружина Президента.

Також вона наголосила на важливості отримання якісної, правдивої інформації, нагадавши, що російська пропаганда працює потужно, поширюючи брехню.

«Якщо вам раптом почне здаватися, що для цієї війни могли бути якісь причини - будь-які геополітичні, політичні, точно це означає, що ви в полі зору, в полі роботи російської пропаганди», - додала перша леді.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року.

Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-