Скібіцький: білорусь тримає на кордоні з Україною до 6000 військових, головна загроза - ДРГ

Скібіцький: білорусь тримає на кордоні з Україною до 6000 військових, головна загроза - ДРГ

Укрінформ
Армія білорусі не здатна самостійно, без участі російської федерації, здійснити наступ, однак кремль тримає в резерві третину своїх батальйонних тактичних груп.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України з посиланням на свого представника Вадима Скібіцького повідомляє в Телеграмі

За даними Скібіцького, станом на цей час армія білорусі тримає лише сім батальйонів, які на ротаційній основі розміщуються біля кордонів України.

На сьогодні окремі підрозділи спецпризначення рф разом із підрозділами сил спеціальних операцій білорусі проводять спільні навчання з відпрацюванням дій на територію України. Тренування йдуть по всій лінії кордону.

Читайте також: Мотузяник розповів про безпекову ситуацію на кордоні з білоруссю

Скібіцький зазначив, що аналогічна програма тренувань спостерігалася протягом усіх попередніх спільних навчань армій білорусі та рф. "Саме тому головна загроза зараз полягає у діях диверсійно-розвідувальних груп", – наголосив представник розвідки.

Як зауважили в ГУР, з огляду на досвід, отриманий у березні - квітні, формування ударного угруповання займе 3-4 тижні, з яких 2-3 знадобиться на повернення підрозділів армії рф до білорусі.

Водночас наступальні бойові дії білоруськими збройними силами самостійно розглядаються як "украй малоймовірні".

Читайте також: путін передасть білорусі «Іскандери», які можуть нести ядерні ракети

За інформацією розвідки, загалом на сьогодні чисельність білоруських підрозділів, які на ротаційній основі перебувають поблизу кордонів, становить 4-6 тисяч осіб. Також у країні перебуває 1,5 тисячі особового складу російських підрозділів - повітряний компонент, протиповітряна оборона, підрозділи спеціального призначення та ракетних військ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, росія спробує втягнути білорусь у війну з Україною за допомогою низки провокацій щодо інфраструктурних об'єктів та цивільного населення. Для цього в білоруське місто Мозир під виглядом цивільного населення прибули диверсійні групи.

Читайте також: на території білорусі перебувають російські спецпідрозділи та бійці ПВК – Генштаб

Тим часом білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги російській федерації у повномасштабному вторгненні в Україну. Зокрема, у ніч на 25 червня по території України ворог завдав масований ракетно-бомбовий удар, частина ракет були випущені безпосередньо з території білорусі.

У ГУР заявили, що ракетні удари з території республіки білорусь –масштабна провокація росії для подальшого залучення рб у війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-