путін передасть білорусі «Іскандери», які можуть нести ядерні ракети

путін передасть білорусі «Іскандери», які можуть нести ядерні ракети

Укрінформ
Президент рф володимир путін пообіцяв найближчим часом передати білорусі комплекси "Іскандер М", які можуть використовувати балістичні та крилаті ракети, наголосивши, що у цих ракет можуть бути ядерні боєголовки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК.

«Як ми з вами й домовлялися – ви ставили питання про це – рішення у нас ухвалене. Ми протягом найближчих місяців передамо білорусі ракетно-тактичні комплекси «Іскандер-М», які можуть застосовувати як балістичні, так і крилаті ракети, причому як у звичайному, так і в ядерному виконанні», — сказав путін на зустрічі з самопроголошеним президентом білорусі олександром лукашенком.

Читайте також: Клімкін прогнозує, що росія «дотисне» лукашенка на втілення планів кремля

Також лукашенко попросив путіна допомогти переобладнати літаки Су-25, які є в білорусі, під оснащення ядерними боєголовками, на що путін відповів пропозицією дообладнати їх у росії та розпочати підготовку відповідного льотного складу.

Як повідомлялося, у ніч на 25 червня по території України було завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема, російські бомбардувальники працювали безпосередньо з території білорусі.

ГУР МОУ заявило, що ракетні удари з території республіки білорусь – це масштабна провокація росії для подальшого залучення рб у війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-