Клімкін прогнозує, що росія «дотисне» лукашенка на втілення планів кремля

Клімкін прогнозує, що росія «дотисне» лукашенка на втілення планів кремля

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що росія має план усунення від влади олександра лукашенка, і це є одним із методів тиску на нього задля втілення певних планів кремля.

Таку думку дипломат висловив у програмі "Міжнародна п’ятниця" на LB.live, передає Укрінформ.

"Я думаю, що в росії точно є плани перезавантажити лукашенка, і він цього дуже боїться. Там є клани, які вже хочуть лукашенка позбутися. А для лукашенка його посада – це єдиний шанс на якусь реінкарнацію, там, на голову парламенту союзної держави чи щось таке. І, думаю, що вони лукашенка дотиснуть, тільки до чого?" – сказав Клімкін.

Читайте також: Україна швидко виконає рекомендації Єврокомісії щодо статусу кандидата - Клімкін

На його думку, окрім провокацій проти України, росія може змусити лукашенка до якихось дій на литовському чи польському кордонах з білоруссю.

"Вже були мігранти. Тепер це можуть бути якісь перестрілки, якийсь прорив – усе що завгодно", – припустив ексміністр.

Він спрогнозував, що лукашенко піде на ці провокації, бо не зможе «так просто «їсти» московські гроші» і далі намагатися маневрувати.

Читайте також: кремль планує підрив будинків у Мозирі, щоб втягнути білорусь у війну проти України – розвідка

«Я думаю, в кремлі його «доженуть» і просто так пропетляти йому не вдасться… Я очікую, що провокації будуть. Чи будуть вони у серпні-вересні чи раніше, залежить від багатьох умов… Тому нам потрібно весь час бути у стані бойової готовності, оскільки ми тепер зрозуміли, що з території білорусі може прийти все що завгодно», - зауважив Клімкін.

Як заявили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, сьогоднішні ракетні удари з території білорусі є масштабною провокацією рф з метою подальшого втягнення білорусі у війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-