на території білорусі перебувають російські спецпідрозділи та бійці ПВК – Генштаб

на території білорусі перебувають російські спецпідрозділи та бійці ПВК – Генштаб

Укрінформ
білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги рф у збройній агресії проти України. Зокрема там перебувають спеціальні підрозділи російських силових структур, а також приватних військових компаній

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“На Волинському, Житомирському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з посилення ділянки державного кордону на ротаційній основі”, - повідомив Громов.

Водночас, за його словами, виявлено, що на території білорусі перебувають спеціальні підрозділи російських силових структур, а також приватних військових компаній.

Читайте також: Дозвіл білорусі на перетин кордону українцями для збирання ягід є провокацією - прикордонники

У Генштабі не виключають, що “з метою підготовки диверсійно-розвідувальних груп противника”.

“Взагалі хочу наголосити на тому, що білорусь продовжує надавати свої ресурси для допомоги росії в агресії проти нашої країни. Так, за наявними даними, під приводом проведення занять, тренувань, зборових заходів на базах зберігання озброєння військової техніки на даний час проводиться обслуговування і зняття даної техніки зі зберігання”, - розповів Громов.

Він зауважив, що, “враховуючи великі втрати агресора в озброєнні, військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання деякої техніки на складах збройних сил білорусі, не виключається те, що наш сусід надасть озброєння і військову техніку зазначену для російського агресора, і дана техніка надалі може бути переміщена на Донецький або Херсонський напрямок ведення бойових дій для посилення угруповань противника”.

Читайте також: білорусь проведе навчання з мобілізації на кордоні з Україною

Окрім того, виявлено, що на території колишнього аеродрому Зябровка в Гомельській області, що в напрямку Чернігова, білоруссю активно проводяться заходи щодо будівництва військової інфраструктури. “Не виключається, що надалі в рамках існування так званої союзної держави білорусь надасть цю територію для розміщення чергової воєнної бази агресора поблизу нашого державного кордону”, - поінформував Громов.

Водночас він наголосив, що “зберігається загроза використання території та повітряного простору республіки білорусь для здійснення ракетних обстрілів та не виключено перекидання на територію нашої держави диверсійно-розвідувальних груп противника, насамперед - для вчинення диверсії на шляхах логістичного забезпечення наших військ”.

Читайте також: білоруські війська розміщують біля кордону з Україною дерев’яні муляжі танків - Мотузяник

“До масштабного наступу, хочу підкреслити, на великій площі нашої території наразі відсутня з боку республіки білорусь достатня кількість сил і засобів противника. Але на території продовжуються проводитися демонстративні дії для сковування і унеможливлення перекидання наших військ на інші напрямки”, - додав Громов.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 23 червня ліквідували близько 34 430 російських загарбників, що на 200 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-