Дозвіл білорусі на перетин кордону українцями для збирання ягід є провокацією - прикордонники

Дозвіл білорусі на перетин кордону українцями для збирання ягід є провокацією - прикордонники

Укрінформ
Дозвіл від влади білорусі на перетин кордону українцями для збирання ягід є провокацією, а місця пропуску з українського боку не функціонуватимуть, і громадян не пропускатимуть.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Кілька днів тому прикордонний комітет республіки білорусь повідомив про дозвіл українцям з окремих районів Рівненської області відвідувати ліси в ландшафтному заповіднику "Ольманські болота" для збору дикоросів. Наголошу, що таке рішення ними прийнято в односторонньому порядку, і це фактично провокація, бо домовленостей, які відбувалися раніше, щодо збору дикоросів або ж інформування по лінії прикордонно-представницького апарату не проводилося", - сказав речник.

Демченко додав, що, оскільки білорусь підтримує російську агресію проти нашої країни, безпека наших громадян на території суміжної країни залишається під великим питанням.

Читайте також: Участь армії білорусі в агресії проти України малоймовірна – генерал Павлюк

"Я прошу жителів прикордоння свідомо і виважено ставитись до цього. Зазначу, що тимчасові місця пропуску громадян через кордон на цьому напрямку не функціонуватимуть, і пропуск наших громадян у напрямку білорусі не здійснюватиметься", - зауважив він.

Демченко також розповів, що раніше органи влади Рівненщини повідомляли, що за рішенням ради оборони області для збирання дикоросів визначені чіткі зони, інформація про які доведена до всіх місцевих жителів.

Крім того, речник Держприкордонслужби повідомив, що на кордоні з білоруссю суттєвих змін в обстановці на цей час не відзначається, підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення кордону з Україною. Це орієнтовно сім батальйонів, а також окремі підрозділи міністерства внутрішніх справ республіки білорусь. У прикордонних районах суміжної країни проводяться заходи з інженерного облаштування і фіксується застосування засобів радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Жодної загрози вторгнення з боку білорусі зараз немає - розвідка

Як повідомлялося раніше, начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль закликав мешканців області не перетинати білоруський кордон для збирання ягід, як це було заведено до початку повномасштабного вторгнення.

22 червня міністерство оборони білорусі розпочало десятиденні мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами гомельської області, яка межує з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-