Участь армії білорусі в агресії проти України малоймовірна – генерал Павлюк

Участь армії білорусі в агресії проти України малоймовірна – генерал Павлюк

Укрінформ
Військове керівництво Білорусі планує створення Південного оперативного командування, у зоні відповідальності якого перебуватиме український напрямок.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва Олександр Павлюк.

«Нелегітимне керівництво республіки білорусь продовжує нагнітати ситуацію довкола нібито існування військової загрози з території України та поширення російсько-українського конфлікту на територію республіки. Під прикриттям цих вигадок нарощує зусилля для підвищення обороноздатності та посилення прикриття білорусько-українського кордону. З цією метою підвищило інтенсивність заходів оперативної та бойової підготовки, уточнює наявний мобілізаційний потенціал, розбудовує систему територіальної оборони. Планує створення Південного оперативного командування, у зоні відповідальності якого і перебуватиме український напрямок», - повідомив командувач.

За інформацією Павлюка, командування та штаб Південного ОК буде розгорнуто у Гомелі. Комплектування з’єднань та військових частин особовим складом планується здійснити за рахунок військовослужбовців строкової служби та осіб з числа підготовленого мобілізаційного резерву, які виявлять бажання укласти контракт. Забезпечення озброєнням та військовою технікою – шляхом надходження зразків, які будуть вироблені білоруським ВПК, та тих, що станом на сьогодні перебувають на тривалому зберіганні.

Читайте також: Ворог зосереджує війська біля кордону України та формує армійський корпус

«Враховуючи використання території рб російськими окупаційними військами для здійснення агресії проти України, рб фактично стала стороною конфлікту. В найближчій перспективі участь зс рб в агресії проти України є малоймовірною, проте повністю не виключається», - вважає він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства оборони України, на ділянці українсько-білоруського кордону в брестській і гомельській областях зосереджено до семи батальйонів зс білорусі. Основні зусилля зосереджують на веденні розвідки, інженерному обладнані позицій та охороні державного кордону. Продовжує зберігатися загроза ракетних та авіаційних ударів з території республіки білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-