Мотузяник розповів про безпекову ситуацію на кордоні з білоруссю

Мотузяник розповів про безпекову ситуацію на кордоні з білоруссю

Укрінформ
На Волинському і Поліському напрямках зберігається загроза обстрілу ракетами із території білорусі.

Про це сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Щодо Волинського та Поліського напрямку, то тут ситуація у цілому без особливих змін. Як і раніше, визначені підрозділи зс білорусі (до 7 батальйонів) продовжують виконувати завдання з охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській і Гомельській областях. Також, на превеликий жаль, загроза застосування росіянами ракетного озброєння з території білорусі зберігається”, - поінформував він.

Читайте також: росіяни намагаються оточити українські війська в районі Лисичанська - Міноборони

Мотузяник також зазначив, що за інформацією Головного управління розвідки Міноборони, білоруські війська нарощують систему інженерно-фортифікаційного обладнання оборонних позицій у прикордонних з Україною, а також з країнами Євросоюзу районах.

Крім того, розвідка повідомляє про те, що у період з 22 червня по 1 липня з військовими комісаріатами Гомельської області проводиться мобілізаційне навчання, додав він.

Читайте також: Ворог має певні тактичні успіхи на окремих ділянках завдяки перевазі в артилерії – Мотузяник

Говорячи про Сіверський напрямок, речник МОУ заявив, що обстановка там також без особливих змін. Зокрема, для прикриття російсько-українського кордону у Брянській і Курській областях рф противник утримує до 3 батальйонних тактичних груп зі складу 1 танкової армії західного військового округу, а також повітряно-десантні війська.

“Ворог вкотре обстріляв артилерією прикордонні райони Чернігівщини і Сумщини. При цьому у районі Юнаківки противник за допомогою РСЗВ БМ-21 “Град” застосував запалювальні боєприпаси”, - сказав він.

Читайте також: кремль планує підрив будинків у Мозирі, щоб втягнути білорусь у війну проти України – розвідка

Як повідомлялося, за минулу добу, 23 червня, зафіксовано до 10 обстрілів Сумщини та Чернігівщини з території рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-