Військового рф судитимуть за катування дев’яти заручників в Ірпені

Військового рф судитимуть за катування дев’яти заручників в Ірпені

Укрінформ
Військовослужбовця збройних сил російської федерації судитимуть за катування 9 заручників у місті Ірпінь, Київської області.

Як повідомляв Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно військовослужбовця збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що у березні поточного року обвинувачений у складі 234-го десантно-штурмового полку збройних сил рф увійшов до міста Ірпінь Київської області. Разом з іншими російськими військовими він розмістив на подвір’ї приватного домоволодіння військову техніку.

Читайте також: Експоліцейському-зраднику оголосили підозру за катування цивільних під Харковом

Перебуваючи в Ірпені, загарбники розшукували військовослужбовців Збройних Сил України, тероборони та співробітників правоохоронних органів. Підозрюваний разом з іншими російськими військовими взяли у заручники 9 чоловіків.

"Полонених били прикладом та не давали їжу і воду. Погрожували вбивством та імітували страту", - зазначили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці заочно оголосили підозру військовослужбовцю російської федерації за знущання над сім'єю та грабіж у селі Лукашівка Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-