Експоліцейському-зраднику оголосили підозру за катування цивільних під Харковом

Експоліцейському-зраднику оголосили підозру за катування цивільних під Харковом

Укрінформ
Колишньому правоохоронцю з Луганщини заочно оголосили про підозру в катуванні цивільних мешканців у Харківському районі.

Про це у Телеграмі повідомила Харківська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За даними слідства, у березні 2022 року чоловік, який раніше працював поліцейським у м. Луганськ, вступив до складу незаконного збройного формування «лнр», що контролюється керівництвом країни-агресора. Протягом березня-квітня 2022 року чоловік перебував у с. Цупівка Харківського району, територія якого у вказаний період перебувала під окупацією. Там військовий у місцевій школі проводив допити із залякуванням та катуванням чотирьох місцевих жителів», - повідомили у прокуратурі.

43-річному експравоохоронцю повідомили про підозру за фактом добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора та надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Згідно з опублікованою обласною прокуратурою повісткою, йдеться про Олега Полежаєва, уродженця міста Ізюм на Харківщині.

Читайте також: Влада рф підбурює до геноциду українців і здійснює його

На службі у військовій частині 73438 2-ї окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпсу рф він мав позивний «Поле».

Досудове розслідування щодо нього здійснює слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці заочно повідомили про підозру в державній зраді посадовцю "Укрзалізниці", який допомагав загарбникам відновлювати сполучення тимчасово окупованих районів Донеччини з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-