Україна в ОБСЄ: росія все робить за лекалами нацистів

Україна в ОБСЄ: росія все робить за лекалами нацистів

Укрінформ
росія у своїй війні проти України все робить за лекалами нацистів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Вчора була 81-а річниця перших бомбардувань Києва у Другій світовій війні, і вона нагадала, наскільки сильними є реваншистські настрої у Москві та які наслідки це може мати для демократичного світу, якщо на це не відреагувати належним чином", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Нелюдські особливості путінської риторики

Український посол додав, що "справа не тільки в тому, що росія стала діяти за лекалами нацистів і почала бомбардувати Київ приблизно о 5 ранку 24 лютого, як це було зроблено в 1941 році".

"Є багато інших речей, таких як фільтрація, перевиховання, масові вбивства, заперечення державності та самобутності України, російські історичні землі, які нагадують про жахи Другої світової війни", - наголосив очільник української місії в ОБСЄ.

Він також вказав на те, що нинішній неонацистський наратив, який експлуатує росія, використовуються "як для винищення найактивніших, так і для асиміляції решти".

"На думку Путіна, українці можуть або стати росіянами, або бути вбитими, як це слушно було підкреслено під час нашої вчорашньої неформальної зустрічі з представниками українського громадянського суспільства", - заявив Цимбалюк.

Дипломат звернув увагу, що особливо вразливою категорією є діти, і наразі на територію рф, за даними російського міноборони, було примусово депортовано вже близько 300 тис. українських дітей. Він закликав ОБСЄ, включаючи БДІПЛ та ВКНМ, долучитися та уважно стежити за цим питанням з тим, щоб посприяти у поверненні цих дітей додому.

Читайте також: росія поводиться як терорист, обстрілюючи міста – Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-