Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Нелюдські особливості путінської риторики

Нелюдські особливості путінської риторики

Укрінформ
У той час, коли російські війська у ХХІ столітті ведуть загарбницьку війну на території України, по-звірячому нищать українські міста і села та вбивають мирних мешканців під лозунгами «допомоги Донбасу», кривавий диктатор путін зверхньо та з презирливою посмішкою, що підкреслює його неймовірну впевненість у власній «величі», продовжує цинічно просувати брехливі наративи щодо своєї «спецоперації».

Так сталося і на засіданні петербурзького міжнародного економічного форуму, де він, як було видно за особливостями його поведінкових та емоційних реакцій, пишаючись самим собою, заявляв про «вимушене» рішення щодо повномасштабного вторгнення в Україну російської армії, щоб нібито відстоювати свою безпеку. Він знову брехав, що дії, які здійснюють зс рф на території України, є легітимними… Тобто, на його нелюдську думку, катування та розстріли жителів українських населених пунктів є «легітимними». Також він запевняв усіх, що європейські компанії повернуться до росії... Але незрозуміло, для чого вони росії, якщо до цього диктатор волав, що дуже добре, коли їх немає, бо це дасть змогу «розвиватися» російській економіці… Тобто всі його неправдиві твердження на широкий загал постійно змінюються, як і цілі так званої «спецоперації».

Упродовж економічного форуму кривавий диктатор звинувачував всіх і вся в некомпетентності, «застарілих геополітичних ілюзіях» та інших надуманих й притаманних тільки його спотвореній свідомості «загрозах і викликах для росії». Намагався викласти, за його словами, «наш» (тобто рф) та «свій» погляди на поточні події… Цим він підкреслив, що у «його величності» є власні «неймовірно величні» думки, які виникають тільки в його «незрівнянній» голові. Хоча вгамувати при цьому власні емоції йому не дуже вдавалось, а подекуди він і взагалі не звертав уваги ні на кого з присутніх, окрім себе. Виступаючи за трибуною, постійно переминався з ноги на ногу, демонстрував певну роздратованість та намагався її вгамувати за рахунок інтонацій і мімічних кривлянь.

«Дискутував» путін з аморальною маріонетковою пропагандисткою симонян, яка теж була в захваті від самої себе. А коли наприкінці третьої години форуму вона почала озвучувати заздалегідь підготовлене запитання по Україні й розповідати про жителів Донбасу, яких нібито «рятує» росія, він усе одно не зміг впоратись із власним психоемоційним станом і спочатку просто сильно стиснув губи (стримуючи себе) та зчепив «у замок» руки, а потім навіть став гризти нігті… Оце так реакція психіки на інформацію! Зрозуміло, що його дуже дратує тема України, бо не може його «доблесна» армія покидьків і мародерів здолати мужній Український Народ, який зруйнував усі воєнні плани кривавого диктатора і не дає йому на повну силу насолоджуватися власною «величчю», бо знову й знову демонструє недолугість рашистів та нездійсненність путінських задумів.

А тим часом симонян продовжувала брехати про «допомогу» Донбасу і навіть репетувати, що є деякі люди, які говорять, що їм соромно, бо вони з росії, але потім додала: «А нам не соромно», – і стала дякувати тирану за те, що він «не залишає Донбасу»… Тобто дякувати за десятки тисяч убитих і знедолених людей, які втратили рідних та домівки… Потім намагалась формулювати питання, але допустила обмовку. Зокрема, замість «звільнені території», сказала «звільнені аудиторії», потім, щоправда, виправилась. Це свідчило про те, що її висловлене на загал нібито «хвилювання» за Донбас абсолютно не емпатійне, а брехливо-нелюдське, і вона думає насправді абсолютно про інше. Знову, насолоджуючись своєї персоною, пихатий тиран, розвалившись у кріслі, почав свою тираду з того, що «…це тим соромно, які не поділяють власної долі з росією… і думають, що в них будуть проблеми…» Ще наговорив багато різного, що взагалі гидко слухати і сприймати, оскільки путінська риторика та її підтекст давно всім відомі й завжди мають брехливе забарвлення…

Загалом нічого людяного та нового у кремлівській пропаганді, окрім неврівноваженого путіна, не з’явилося. А нинішні головні російські наративи свідчать, що цю країну все більше затягує на шлях ганебного краху…

Національна академія СБУ

Фото: EPA/ANATOLY MALTSEV

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-