Далекобійна артилерія, системи Gepard, але без танків: міністр оборони ФРН про зброю для України

Далекобійна артилерія, системи Gepard, але без танків: міністр оборони ФРН про зброю для України

Укрінформ
Німеччина досі не схвалила постачання Україні танків, оскільки їх не поставляли й інші союзники.

Про це заявила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт, відповідаючи на запитання депутатів у Бундестазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Marder і Leopard, то Німеччина поки не затвердила їх постачання, адже жодна інша держава ще не передала Україні танків західного зразка, а вся військова допомога відбувається у тісній координації. Німеччина не буде робити одноосібних кроків, так вирішив уряд», - заявила міністр.

За її словами, 7 гаубиць Panzerhaubitze 2000 із запасів Німеччини і 5 з запасів Нідерландів, а також підготовлені в Німеччині українські військові вже прибули в Україну. «Це те, чого зараз потребує Україна, аби продовжувати свою мужню боротьбу», - підкреслила німецький урядовець.

Читайте також: Німеччина та Нідерланди нададуть Україні 12 гаубиць PzН 2000

Лабмрехт повідомила, що буде передано й інше озброєння. «У стадії підготовки системи залпового вогню MARS-2. Підготовка військових може розпочатися ще в червні, наступного тижня», - уточнила вона, додавши, що озброєння будуть відправлені в Україну після завершення навчання.

Окрім того, за словами глави Бундесверу, Україні будуть передані системи Gepard (з 58 тисячами боєприпасів із запасів Бундесверу) та IRIS-T, але їх поставить промисловість на відміну від гаубиці та 3 систем MARS-2 (ще 3 передасть Велика Британія та 4 – США). «Це далекобійна та дуже точна артилерія. Про це просила Україна», - підкреслила політик.

Тих, хто цікавиться станом і планами поставок, Ламбрехт закликала перевіряти список на сайті федерального уряду. Водночас інформація про терміни і шляхи постачання залишатиметься недоступною з безпекових міркувань.

Читайте також: Німеччина оприлюднила список військової допомоги Україні

«Можу вас запевнити, що ми робимо все можливе, щоб надати з запасів Бундесверу зброю для підтримки мужньої боротьби українців», - заявила глава Міноборони.

Вона наголосила, що ФРН буде підтримувати Україну в захисті її свободи та територіальної цілісності навіть після завершення гострої фази війни, а також зауважила, що лише Україна буде вирішувати, як вести цю боротьбу і коли й та за яких умов вступати в переговори щодо миру.

Як повідомляв Укрінформ, 21 червня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна отримала від Німеччини перші САУ Panzerhaubitze 2000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-