росія відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера «Москва» – розвідка

росія відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера «Москва» – розвідка

Укрінформ
російська федерація відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера “Москва”, а родичам, які прагнуть поширювати інформацію про загиблих моряків, спецслужби погрожують кримінальною відповідальністю за розголошення державної таємниці.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці

"Чиновники та спецслужби продовжують змушувати родини російських моряків приховувати інформацію про своїх загиблих на “Москві” родичів. 27 членів екіпажу, серед яких 19 строковиків, дотепер вважаються зниклими безвісті. У Севастополі офіційно поховали лише мічмана Вахрушева", – ідеться в повідомленні.

За інформацією розвідки, командир "Москви" - капітан першого рангу Купрін, який, порушуючи статут, одним із перших залишив корабель, пояснює свій вчинок намаганням врятувати саме строковиків. Він стверджує, що нібито отримав такий наказ після вибухів на кораблі.

Читайте також: У рф внесли екіпаж затонулого крейсера «Москва» до списку учасників «спецоперації»

Тим часом, родичів загиблих моряків відмовляються приймати як у командуванні військово-морського флоту рф і командуванні чорноморського флоту, так і в органах влади й соціального забезпечення. Натомість їх спрямовують до групи психологів, медиків та юристів, яка була спеціально створена для приховування інформації про загиблих та зниклих безвісті строковиків.

Дізнавшись про бажання родичів оприлюднити дані про загиблих у засобах масової інформації, до них додому і за місцем роботи приходять співробітники федеральної служби безпеки та проводять “роз'яснювальну роботу” з погрозами про кримінальну відповідальність за розголошення державної таємниці.

Читайте також: росія забрала з затонулої «москви» загиблих та секретні документи – розвідка

За даними розвідки, соціальна напруженість серед родичів цих моряків продовжує зростати.

Як повідомлялося, 13 квітня флагман чорноморського флоту рф крейсер "Москва", який брав участь у захопленні 24 лютого острова Зміїний Одеської області, був уражений двома українськими ракетами із комплексу "Нептун". Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер потонув.

російське міністерство оборони визнало загибель на "Москві" однієї людини, а також стверджує, що 27 моряків зникли безвісти, а 396 були евакуйовані.

Читайте також: Родичів моряків із крейсера «Москва» примушують мовчати про загиблих – розвідка

За даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, на момент удару ракети на крейсері "Москва" перебували 510 осіб, з яких врятувалися 58.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-