У рф внесли екіпаж затонулого крейсера «Москва» до списку учасників «спецоперації»

У рф внесли екіпаж затонулого крейсера «Москва» до списку учасників «спецоперації»

Укрінформ
Моряки із затонулого крейсера "Москва" включені у рф до списку учасників "спеціальної військової операції".

Це випливає з відповіді прокуратури чорноморського флоту рф на запит Гульназ Уразаєвої - матері матроса Булата Шакірзянова, який служив на крейсері "москва", повідомляє Укрінформ із посиланням на "Медіазону".

Зазначається, що відповідь прокуратури була опублікована на Телеграм-каналі «Военный омбудсмен», і Уразаєва підтвердила журналістам справжність документа.

У ньому йдеться про те, що військова частина 84201, де служили моряки крейсера «москва», додана до переліку учасників «спеціальної військової операції» для «забезпечення можливості соціальних прав і гарантій, а також отримання екіпажем корабля та членами їхніх сімей виплат». Коли саме частину було включено до переліку, не уточнюється.

Читайте також: Родичів моряків із крейсера «Москва» примушують мовчати про загиблих – розвідка

При цьому ні прокуратура, ні міноборони росії, як і раніше, не визнають, що сам крейсер «москва» брав участь у війні проти України. Так, Уразаєвій, чий син отримав тяжкі поранення, повідомили, що як встановила прокурорська перевірка, крейсер «не входив до складу сил (військ), що залучаються до участі у спеціальній військовій операції» та «у момент катастрофи перебував у нейтральних водах».

Батько солдата-строковика Єгора Шкребця, який проходив службу на «москві» та оголошений «зниклим безвісти», Дмитро Шкребець на початку травня повідомляв, що в прокуратурі йому заявили, нібито крейсер не входив до територіальних вод України й «не був включений до переліку військових з'єднань і частин, які залучаються до участі у спеціальній військовій операції».

Читайте також: росія забрала з затонулої «москви» загиблих та секретні документи – розвідка

Як повідомлялося, флагман чорноморського флоту рф крейсер "москва" 13 квітня був уражений двома ракетами з комплексу "Нептун". Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер затонув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-