Родичів моряків із крейсера «Москва» примушують мовчати про загиблих – розвідка

Родичів моряків із крейсера «Москва» примушують мовчати про загиблих – розвідка

Укрінформ
У росії родини моряків із крейсера “Москва” примушують замовчувати інформацію про загиблих родичів.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

Згідно з інформацією ГУР, соціальна напруженість серед родичів росіян, які загинули на крейсері “Москва”, продовжує зростати.

Щоб покращити важкий психологічний стан членів сімей екіпажу колишнього флагмана чорноморського флоту рф, який затонув 14 квітня, з родичами моряків працює спеціальна група психологів, медиків і юристів.

За даними воєнної розвідки України, основною метою групи є унеможливлення витоку інформації про загиблих та зниклих безвісти військових-строковиків.

Читайте також: росія забрала з затонулої «москви» загиблих та секретні документирозвідка

Зокрема родичів намагаються вмовити ні з ким не спілкуватися про синів і чоловіків, які служили на крейсері. У разі відмови їм погрожують невиплатами компенсацій та кримінальним переслідуванням.

Крім того, у Севастополі під час зустрічі командувача чорноморського флоту з родичами загиблих моряків будинок офіцерів флоту охороняла військова поліція, а самого командувача супроводжувала група спецпризначенців.

За даними розвідки, на знак протесту частина родичів на зустріч з командуванням флоту не прийшла.

Як повідомлялося, 13 квітня флагман чорноморського флоту рф крейсер "Москва", який брав участь у захопленні 24 лютого острова Зміїний Одеської області, був уражений двома українськими ракетами із комплексу "Нептун". Увечері 14 квітня стало відомо, що крейсер потонув.

російське міністерство оборони визнало загибель на "Москві" однієї людини, а також стверджує, що 27 моряків зникли безвісти, а 396 були евакуйовані.

За даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, на момент удару ракети на крейсері "Москва" перебували 510 осіб, з яких врятувалися 58.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-