Командувача вдв рф відсторонили через великі втрати серед десантників під Києвом – ISW

Командувача вдв рф відсторонили через великі втрати серед десантників під Києвом – ISW

Укрінформ
Командувач вдв рф генерал-полковник Андрій Сердюков поплатився своєю посадою за масові втрати в лавах російських десантників.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Інститут дослідження війни (ISW), передає Укрінформ.

Андрій Сердюков, який, ймовірно, керував операцією із захоплення Криму у 2014 році, згодом очолював російське військове угруповання в Сирії. В січні цього року – керував контингентом ОДКБ, введений у Казахстан для придушення протестів.

"На Сердюкова поклали відповідальність за низьку ефективність та великі втрати серед російських підрозділів ВДВ, особливо під час операцій у перші тижні після широкомасштабного вторгнення під Києвом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Британія запровадила санкції ще проти 26 фізичних та юридичних осіб з рф

На заміну Сердюкову нібито призначили нинішнього начальника штабу Центрального військового округу генерала-полковника Михайла Теплінського, уродженця Донецької області. 

"Подальше звільнення та можливі внутрішні чистки вищих російських офіцерів, ймовірно, ще більше погіршать погані можливості російського командування, а також управління та довіру до російських офіцерів", – вважають в Інституті дослідження війни.

Читайте також: Представників рф відсторонили від участі у Дунайській комісії через війну в Україні - МЗС

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат. Зокрема 17 червня втрати російських окупантів в Україні перевищили 33 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-