Шольц: Німецька зброя надійде в Україну вчасно

Шольц: Німецька зброя надійде в Україну вчасно

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв, що німецька зброя, яку запитувала Україна для боротьби з російськими загарбниками, надійде вчасно.

Про це він сказав у інтерв’ю німецькому агентству преси dpa, повідомляє Укрінформ.

«Воно (озброєння для України – ред.) прибуде вчасно», - наводить видання слова глави німецького уряду.

При цьому Шольц зазначив, що для цього Україні буде наданий пріоритет в черзі поставок зброї.

«Ви знаєте, що існує великий список клієнтів, які чекають отримання (зброї – ред.) на два, на три роки», – зауважив він. Тому, за його словами, уряд ФРН змінює черговість цих доставок.

Читайте також: Шольц оптимістично налаштований щодо надання Україні перспектив членства на саміті ЄС

«Зараз вони працюють над тим, щоби це сталося», - зауважив Шольц.

Канцлер уточнив, що поставки важких видів в Україну відбудуться після того, як військові ЗСУ пройдуть навчання. Він зазначив, що це включає, в тому числі протиракетні системи, а також установки РСЗВ.

«Ми поставимо протибалістичну систему, здатну врятувати Одесу чи Київ. Ми також вирішили разом із Великою Британією і Сполученими Штатами поставити реактивні системи залпового вогню», - зазначив канцлер Німеччини.

Читайте також: Міністр економіки ФРН розцінює дії Газпрому як шантаж

Як повідомляв Укрінформ, Олаф Шольц разом з президентом Франції Еммануелем Макроном, прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі й президентом Румунії Клаусом Йоганнісом 16 червня відвідали з візитом Україну. Вони обговорили з українським державним керівництвом кроки для продовження й посилення оборони України, питання євроінтеграції, санкцій проти росії та посилення глобальної продовольчої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-