Макрон підтвердив існування обмежень на постачання Україні літаків і танків

Макрон підтвердив існування обмежень на постачання Україні літаків і танків

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни Заходу мають домовленість не надавати Україні певні види зброї, зокрема, штурмові літаки і танки, щоб уникнути втягування у війну з росією.

Про це Макрон заявив під час спілкування з українськими журналістами у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви кажете про неофіційну домовленість, але це майже офіційна позиція партнерів по НАТО, що ми допомагаємо Україні оборонятися, але не вступаємо у війну з Росією. Тому певне озброєння, як наприклад, штурмові літаки або танки - було домовлено не постачати, і Президент Зеленський в курсі цієї домовленості», – сказав він.

Макрон додав, що Франція допомагає Україні головним чином боєприпасами і «певними видами озброєнь», броньованою технікою , а також надала 12 САУ «Цезар».

«Але Президент Зеленський просив додаткові, і найближчим часом до цих 12 додасться ще шість», - пообіцяв Президент Франції.

Читайте також: Британія надасть Україні понад 20 далекобійних самохідних гаубиць M109

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну. Також у Київ прибув Президент Румунії Клаус Йоганніс, які виступили разом з Президентом Володимиром Зеленським на спільній пресконференції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-