Франція готова надати Україні додаткові САУ «Цезар» - Макрон

Франція готова надати Україні додаткові САУ «Цезар» - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що Франція готова надати Україні додаткові самохідні артилерійські установки (САУ) “Цезар”.

Про це Макрон заявив на спільній пресконференції з канцлером Німеччини, прем'єр-міністром Італії, президентом Румунії та президентом України у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Зазначивши, що Франція буде посилювати військову підтримку України, зокрема, системами САУ “Цезар”, Макрон сказав: “Ми готові в найближчі тижні прийняти рішення щодо додаткових систем “Цезар”.

Макрон відзначив, що сьогодні з Президентом України Володимиром Зеленським вони обговорили нагальні потреби України - гуманітарні, економічні, військові, і наголосив, що Франція вже надає велику підтримку і готова надалі відповідати на ці запити.

Читайте також: Франція і Німеччина ніколи не виступатимуть переговорниками за спиною України — Макрон

Як уточнює французький телеканал BFMTV, йдеться про доставку шести додаткових систем “Цезар”.

«Крім уже доставлених 12 «Цезарів», я прийняв рішення поставити шість додаткових «Цезарів», — цитує телеканал слова Макрона, які він сказав після зустрічі з Президентом Зеленським, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом у Києві.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках військової допомоги Франція здійснює постачання артилерійських установок “Цезар” в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-