Франція і Німеччина ніколи не виступатимуть переговорниками за спиною України — Макрон

Франція і Німеччина ніколи не виступатимуть переговорниками за спиною України — Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявляє, що Франція і Німеччина не вимагатимуть від України якихось поступок для переговорів з росією.

Про це Макрон заявив на спільній пресконференції з канцлером Німеччнини, прем'єр-міністром Італії, президентом Румунії та президентом України у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, говорячи щодо “червоних ліній” у переговорах, Макрон зазначив, що позиція європейців була і полягає в тому, щоб підтримувати український народ, про що, зокрема, свідчать і безпрецедентні санкції, запроваджені Євросоюзом проти росії.

“Але при цьому ми не вступали у війну з російським народом, тобто колективно ми не ведемо такої війни. Саме тому ми, в абсолютній прозорості, щоразу повідомляючи про це Президента Зеленського, продовжували переговори з російським президентом... Зокрема, в поточних питаннях, які виникають — зараз це питання продовольчої безпеки. І саме в цьому контексті ми підтримуємо канал діалогу”, - сказав Макрон.

Читайте також: Зеленський: У світі немає жодного лідера, який би сам зміг зупинити путіна

Однак, підкреслив він, умови і формат цих переговорів визначаються Україною.

“Ані Німеччина, ані Франція ніколи не будуть виступати переговорниками за спиною України. І ніколи не вимагатимуть від України якихось поступок — цього ніколи не було і не буде. Ми тут лише для того, щоб виступати як вимогливий посередник, для того, щоб вносити більшу ясність і ставити певні вимоги, але в жодному разі не отримувати якихось поступок”, - заявив президент Франції.

“Умови будуть висуватися лише українським Президентом і лише на тих умовах, які буде приймати український народ”, - підкреслив він.

Читайте також: Україна сама вирішуватиме, коли і на яких умовах припиняти війну — Макрон

Макрон також наголосив, що Україна повинна виграти цю війну. “При цьому виграти так, щоб зберегти територіальну цілісність і суверенітет”, - сказав він, підкресливши, що позиція Франції в цьому питанні є абсолютно чіткою.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс перебувають з візитом в Україні, де вже відвідали Ірпінь та провели переговори з Володимиром Зеленським.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-