За час бойових дій на Чернігівщині росіяни вбили 478 цивільних

За час бойових дій на Чернігівщині росіяни вбили 478 цивільних

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну на території Чернігівської області загинули 478 цивільних осіб і близько 700 дістали поранення.

Такі цифри навела у Фейсбуці Чернігівська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та з початку бойових дій на території Чернігівської області загинуло 478 цивільних осіб, з них: чоловіки – 334, жінки – 122, неповнолітні – 22. Ще 692 особи дістали поранення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільше людей загинуло внаслідок артобстрілів та авіаударів по населених пунктах. Також мали місце факти обстрілу автомобілів та розстрілу мирного населення.

Читайте також: «Концтабір Ягідне»: смерть і життя в селі на Чернігівщині

За цими та іншими фактами вчинення злочинів військовослужбовцями країни-агресора розпочато 1263 кримінальні провадження. Зокрема, 866 проваджень - за ст. 438 Кримінального кодексу (Порушення законів та звичаїв війни), 349 за ст. 110 КК (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Повідомлено про підозру 22 військовим рф, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного загарбника.

Читайте також: Венедіктова: Встановили 104 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів в Україні

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-