Венедіктова: Встановили 104 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів в Україні

Венедіктова: Встановили 104 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Правоохоронні органи встановили 104 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів в Україні та передали до суду вісім справ.

Як передає Укрінформ, про це генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

Вона обговорила із членами Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування злочинів в Україні Еріком Мьосе, Ясмінкою Джумхур, Пабло де Грейфом роботу українських органів правопорядку та правосуддя і міжнародного юридичного фронту з розслідування та переслідування злочинів, які вчиняються під час повномасштабної агресії російської федерації.

Венедіктова повідомила, що під час розмови з комісарами та слідчими обговорювалися результати розслідувань прокуратури. За її словами, правоохоронці встановили 104 підозрюваних у воєнних злочинах, передали вісім справ до суду. Також суди ухвалили три вироки.

За словами генпрокурорки, сторони обговорили масштаби незаконного переміщення людей, сексуальне насилля та обмеження свободи слова на тимчасово захоплених територіях, а також питання дотримання прав військовополонених.

Читайте також: «Концтабір Ягідне»: смерть і життя в селі на Чернігівщині

“Дуже важливо, що Комісія зараз на нашій землі і збиратиме правду про війну в Україні: докази злочинів, порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права. Її звіт на Генасамблеї ООН та Раді ООН з прав людини буде ключем для розуміння всього світу про жахи і звірства, які кояться в центрі Європи у 21-му столітті. Тож ми готові допомогти Комісії інформацією та даними та всіляко сприяти її роботі”, - зауважила Венедіктова.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня генпрокурорка поінформувала, що правоохоронці встановили дев'ятьох російських військовослужбовців, які, за інформацією слідства, влаштували "підвал смерті" для жителів села Ягідне Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-