Хитрий хід: посол росії у США прикинувся «вигнанцем» і просуває в ЗМІ наративи кремля

Хитрий хід: посол росії у США прикинувся «вигнанцем» і просуває в ЗМІ наративи кремля

Укрінформ
Посол російської федерації в США Анатолій Антонов активно просуває у впливових західних медіа кремлівські наративи, прикриваючись образом «самотнього» дипломатичного вигнанця.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Як зафіксував аналіз, позиціонування Антонова в інформаційному просторі США має три складові.

Читайте також: рф використовує коментарі експерта зі США для поширення фейків про боєприпаси в Україні

Спочатку посол рф через видання Politico, WSJ, The Washington Post та інші розповідає, що представники всіх державних установ США відмовляються співпрацювати з ним. Також посол жаліється, що його безпосередній шеф володимир путін теж не хоче з ним говорити - «з 2017 року».

Потім Антонов через ті ж медіаресурси заявляє про переслідування співробітників його посольства, мовляв, російським дипломатам в США «погрожують розправою».

Читайте також: російські ЗМІ перекручують статті західних медіа так, щоб створити ілюзію «перемог»

Зараз заяви посла про те, що «росія ніколи не капітулює», а «Україні не можна поставляти важке озброєння» активно цитують провідні західні медіа, подаючи його тези як альтернативну точку зору представника росії, який просто виконує свою роботу, зазначають у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, депутат Європарламенту від Іспанії Мануель Пінеда просуває наратив, що від війни в Україні виграють США та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-